nieuws

easyCruise naar Sint Maarten

Hotel

Sint Maarten wordt deze winter de vaste uitvalbasis van easyCruise in de Cariben. Dat maakte Paul Ellerby, marketing manager van easyGroup, maandag bekend. Vorig jaar was het concern voor het eerst actief in de Cariben. Destijds was Barbados de thuishaven voor de goedkope cruisedienst.

easyCruise naar Sint Maarten

‘De bezetting was toen redelijk goed’, zei Ellerby. ‘Dit jaar proberen we weer iets anders. Barbados was erg geschikt voor de Noord-Amerikaanse markt. Sint Maarten is een interessante optie wegens de uitstekende verbindingen met Nederland en Frankrijk.’

easyGroup hoopt met Air France-KLM op korte termijn afspraken te maken over goedkope vluchten naar Sint Maarten in combinatie met een cruise. ‘Binnen enkele dagen hopen we de deal rond te hebben’, aldus Ellerby.

De easyGroup experimenteert tot 2009, wanneer het concern de beschikking krijgt over een of twee grotere vaartuigen, met relatief kleine cruiseschepen. Deze zomer voer de easyCruiseOne, met een capaciteit van 170 passagiers langs de Franse en Italiaanse Rivièra. Het schip wordt deze dagen over de Atlantische Oceaan gestuurd, waarna op 8 december de eerste cruisevaart plaats heeft vanuit de haven van Sint Maarten.

Op 12 april 2007 heeft de laatste vaart van dit winterseizoen plaats. Daarna gaat het schip terug naar Europa. Volgend jaar zomer staat een nieuwe bestemming op het programma. De easyCruiseOne gaat dan eilandhoppen in de Griekse wateren.

De easyGroup maakte maandag ook bekend dat het doorgaat met de easyCruiseTwo, de omgebouwde riviercruiseboot op het traject Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen-Brussel. Deze zomer voer dit schip voor het eerst over de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Op de website van het bedrijf kan nu al worden geboekt voor de periode maart-december 2007.

Reageer op dit artikel