nieuws

Eden Hotel Group en Hampshire Hospitality samen verder

Hotel

Eden Hotel Group heeft per 24 juni 2011 Hampshire Hospitality & Leisure overgenomen. Na het samenvoegen van beide bedrijven gaat het hotelexploitatie- en licentiebedrijf verder onder de naam Hampshire Hospitality. Door de overname ontstaat één van de vijf grootste hotelbedrijven in de Benelux met 118 aangesloten (licentie)hotels, een omzet van meer dan 90 miljoen euro en ruim 1.000 medewerkers.

Eden Hotel Group en Hampshire Hospitality samen verder

De directie van Hampshire Hospitality zal gevestigd zijn in Amsterdam onder leiding van Algemeen Directeur Etienne Verkerk. Léon D.H. Dijkstra van Eden Hotel Group treedt toe tot de Raad van Commissarissen.

‘Wij zijn zeer verheugd over het samengaan van Eden en Hampshire. De sterke combinatie van deze twee Nederlandse bedrijven biedt geweldige perspectieven vanuit een solide basis’, aldus Verkerk.

Verkerk vervolgt: ‘Na een periode van integratie en consolidatie zal Hampshire Hospitality zich richten op verdere ontwikkeling van hotelbedrijven in de Benelux en westelijk Duitsland middels licentie of eigen exploitatie, om op die manier een nog breder gastvrijheidproduct aan haar gasten te kunnen aanbieden’.

Hampshire en Eden opereren volgens Léon Dijkstra in een bedrijfstak die in toenemende mate wordt gekenmerkt door consolidatie, marktsegmentatie en hervorming van distributie. Dijkstra: ‘Schaalvergroting is één van de bepalende succesfactoren voor de lange termijn ontwikkeling van middelgrote hotelexploitatie- en licentiemaatschappijen’.

Het management team van Hampshire Hospitality komt onder leiding te staan van Algemeen Directeur Etienne J.A. Verkerk en houdt kantoor in Amsterdam. Léon D.H. Dijkstra neemt afscheid als algemeen directeur van Eden Hotel Group en treedt toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Hampshire Hospitality. De nieuwe RvC wordt daarnaast gevormd door Jan ten Kate (voorzitter), Thomas A.H. Bas, Sjoerd Dijkstra en Ferry Houterman.

Hampshire Hospitality positioneert zich met vier (sub) merknamen. De merknaam voor viersterren plus hotels en viersterren bedrijven met veel kwalitatief hoogwaardige faciliteiten wordt ‘Hampshire Eden’. Voor de drie- en viersterren hotels blijft de naam ‘Hampshire Hotel’ in gebruik en voor topklasse hotels met een sterke eigen identiteit het soft branded ‘Hampshire Classic’.

Naast deze formules blijft de merknaam ‘Historic Hotels of the Benelux’ gehandhaafd voor zelfstandige hoteliers die gevestigd zijn in historische panden en die gebruik wensen te maken van marketing services.

De overname heeft geen negatieve gevolgen voor de medewerkers, zo laten Eden en Hampshire weten. Voor hotelmedewerkers biedt het samengaan van Eden en Hampshire verschillende nieuwe carrièremogelijkheden zoals doorgroei naar nieuwe functies en/of bedrijven of verbreding van taken en verantwoordelijkheden, stellen de hotelbedrijven.

Reageer op dit artikel