Eden Oranje Hotel Leeuwarden 130 jaar

Eden Oranje Hotel Leeuwarden 130 jaar

Het Eden Oranje Hotel in Leeuwarden bestaat 130 jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert het hotel een lezing, expositie en een nostalgisch diner in het restaurant van het hotel, Van Buren. De expositie over de hotelgeschiedenis is tot 28 november te zien in het hotel.

De basis voor het huidige viersterrenhotel werd in 1979 gelegd door Corneolis van Wely. Hij startte aan de huidige Stationsweg in Leeuwarden een ‘Heerenlogement & Stalhouderij’. Het pand is later diverse keren gerenoveerd en anders ingericht.

Het huidige hotel heeft 78 kamers en 5 vergaderzalen en is centraal gelegen in Leeuwarden.

Op zaterdag 31 oktober organiseert het Eden Oranje hotel een nostalgisch diner met een selectie uit de menukaarten van de afgelopen 130 jaar.

Op het menu staat onder meer een salade van spliterwten met gebakken snoekbaars en kaantjes, balkenbrij & sukade en trommelkoek met Fries suikerbrood.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.