nieuws

‘Eendenhotel’ voor attractieve eenden

Hotel

Het Peabody hotel in het Amerikaanse Memphis heeft voor ruim 150.000 euro een eendenpaleis gebouwd voor de eenden die dagelijks toeristen vermaken. Het oude eendenverblijf op het dak was te min voor de beroemde eenden die dagelijks stromen toeristen naar het hotel lokken.

‘Eendenhotel’ voor attractieve eenden

De hotelgroep heeft nu een miniatuurhotel op het dak van het eigenlijke hotel geplaatst. Elke morgen lopen de eenden via de rode loper naar de fontein in de lobby om ’s middags terug te keren naar hun eendenverblijf.

Van granieten vloer tot rode loper

Werkelijk aan alles is gedacht: granieten vloeren, standbeelden van bronzen eenden, fonteinen, rode lopers en een zwembad moeten de eenden voorzien van alle gemakken.

Duckmaster

Volgens woordvoerder Kelly Earnest was de reden van het hotel innovatie. “We wilden iets nieuws en spectaculairs bouwen”, vertelde Earnest aan de Memphis Commercial Appeal. De eenden uit het Peabody hebben hun eigen duckmaster die ze elke ochtend uit het ‘eendenhotel’ ophaalt waarna ze vanuit de lift de rode loper betreden naar de fontein in de centrale lobby van het echte hotel.

“De eenden lijken gelukkig in hun nieuwe onderkomen”, stelt duckmaster Jason Senat. “Als ze niet blij zijn laten ze dat iedereen weten.”

Video: Eenden betreden de fontijn

Reageer op dit artikel