nieuws

Eerste gloeilampvrije hotel geopend

Hotel

Het Sofitel Cocagne Eindhoven is volgens eigen zeggen het eerste gloeilampvrije hotel van Nederland. Het Accor-hotel werkt sinds deze week sterk energiebesparend. Het hotel test energiezuinige producten van buurman Philips.

Eerste gloeilampvrije hotel geopend

‘We hebben alle 1.200 gloeilampen vervangen door moderne spaarlampen. We werken nauw samen met Philips, die hier iets verderop zit. Wanneer Philips een nieuw energiezuinig product heeft, testen wij het uit’, aldus Ron Lemmens, Director of Technical Operations van Accor Hotels Nederland.

In het Brabantse hotel wordt nieuwe LED- en halogeenverlichting getest in bestaande armaturen, voordat ze op de markt worden gebracht. Philips heeft de lobby van Sofitel Cocagne Eindhoven voorzien van een sfeerverhogende en energiezuinige LED-wand.

Met het innovatieve energiebesparingsplan, zoals Accor dat noemt, wordt op jaarbasis ruim 250.000 euro bespaard op de elektrakosten in alle 44 hotels. Voor een hotelketen met een jaarlijkse elektrarekening van 3,4 miljoen euro niet overdreven veel, maar het maakt deel uit van een pakket van meerdere plannen, meldt Lemmens.

‘We installeren nieuwe verwarmingsketels, de nieuwe gevels van Novotel Amsterdam worden extra geïsoleerd en daarnaast proberen we medewerkers bewust te maken van de noodzaak zuinig om te gaan met energie’, aldus Lemmens.

Accor is in 2006 gestart met een plan om het energiegebruik in vier jaar tijd terug te brengen met 10 procent. Volgens Lemmens is de keten aardig op weg, maar blijft het aandacht verdienen de komende tijd.

Reageer op dit artikel