nieuws

Eerste Hilton Garden Inn naar Leiden

Hotel

Leiden krijgt in de loop van 2012 het eerste Hilton Garden Inn hotel van Nederland. Het wordt het eerste hotel van dit merk dat zich richt op het middensegment in Nederland. De hotelgroep heeft al vijf hotels in Nederland.

Eerste Hilton Garden Inn naar Leiden

Wellicht wordt ook het Mint hotel in Amsterdam binnenkort onder een van de Hilton-merken geschaard. De teller komt hiermee dan op zeven. De vijf bestaande hotels bevinden zich in Amsterdam, op Schiphol, in Rotterdam, in Den Haag en in Soestduinen.

Het hotel krijgt drie of vier sterren, zegt Jan van der Putten, hoofd van Hilton Benelux. ‘Ik ben een groot tegenstander van de hotelsterren classificatie, maar we komen ergens tussen de drie en de vier sterren uit.’ Naar verwachting gaat het hotel in Leiden in juni 2012 de eerste gasten ontvangen. ‘De bouw loopt naar wens, het gebouw is al water- en winddicht.’

Hilton Garden Inn

Hilton Garden Innn Leiden krijgt 173 kamers. Deze hebben allemaal een Garden Sleep System bed, een ergonomische Mirra stoel van ontwerper Herman Miller en gratis snelle toegang tot WiFi internet. Het hotel heeft verder een restaurant en een bar waar ontbijt, lunch en diner geserveerd worden. Ook een fitness ruimte en een zakencentrum ontbreken niet. Het hotel krijgt 150 eigen parkeerplaatsen.

Corpus Leiden

Het hotel komt naast het Corpus Congrescentrum en de beroemde educatieve attractie Corpus‚ een reis door het menselijk lichaam, die door Hare Majesteit Koningin Beatrix in 2008 werd geopend. Corpus is eigendom van Henri Remmers.

Volgens Van der Putten komen er nog meer Hilton Garden Inn’s in Nederland. Waar en wanneer kan hij echter nog niet zeggen. ‘Dat is afhankelijk van getekende overeenkomsten en die zijn er nu nog niet.’

Reageer op dit artikel