nieuws

Eerste slachtoffer ss Rotterdam

Hotel

André Thomsen, lid van de raad van toezicht van Woonbron, stapt op bij de Rotterdamse woningcorporatie. Dit vanwege het geleden miljoenenverlies door Woonbron bij omturnen van de ss Rotterdam in een horeca- en cateringschip.

Eerste slachtoffer ss Rotterdam

Het opstappen van Thomsen wordt gemeld door Ronald Paping, voorzitter van de belangenvereniging van huurders de Woonbond.

Volgens Paping treedt Thomsen af wegens het miljoenenverlies dat de corporatie heeft geleden bij het opknappen van de klassieke oceaanstomer de ss Rotterdam. Volgens het ministerie voor Wonen en Wijken bedraagt het verlies 70 tot 90 miljoen euro.

Woonbron is nu al 200 miljoen kwijt aan de verbouwing van het schip tot restaurant, congresruimte en opleidingsinstituut, terwijl het uiteindelijke resultaat veel minder waard zal zijn. De sociale huisvester was eigenlijk van plan om 6 miljoen euro in de renovatie van het schip te steken.

Verantwoordelijk minister Eberhard van der Laan heeft inmiddels een externe bestuurder aangesteld die de verdere afbouw en verkoop van het schip in goede banen moet leiden. Volgens Woonbond-voorzitter Paping is Thomsen het daarmee eens.

Thomsen, tevens hoogleraar Woningverbetering en Woningbeheer aan de TU Delft, zou van mening zijn dat de minister met zijn ingreep het handelen van het bestuur en van de raad van toezicht hard afkeurt. Volgens Paping overwoog Thomsen eind vorig jaar al af te treden naar aanleiding van het debacle van de ss Rotterdam.

Martien Kromwijk, bestuursvoorzitter van Woonbron, heeft eerder gezegd dat er geen sprake van is dat de raad van bestuur aftreedt.

Reageer op dit artikel