nieuws

Eerste ‘Vijf sterren Van der Valk’ in Rotterdam

Hotel

Van der Valk heeft grote plannen in Rotterdam. In het voormalige gebouw van De Nederlandsche Bank aan de Boompjes komt het eerste ‘vijf sterren-Van der Valk’ van Nederland. Het hotel moet in 2010 haar deuren openen.

Eerste ‘Vijf sterren Van der Valk’ in Rotterdam

Het gaat om een hotel in het centrum van Rotterdam met een capaciteit van 130 tot 150 luxe kamers. Verder komt er in het hotel onder meer een restaurant en een bar. Op de bovenste verdieping van het monumentale pand komen suites. De hoofdingang komt aan de kant van de Boompjes.

De verbouwing begint volgend jaar. Daarbij worden de robuuste kluisruimte en een grote trap behouden. Het nieuwe hotel moet begin 2010 open zijn voor gasten. Achter en boven de oude bank komt ook nog een 75 meter hoog complex Hoog aan de Maas met tien lagen kantoorruimte en woningen van 1,5 euro per stuk.

De totale kosten van de verbouwing van de bank én de nieuwbouw worden beraamd op 75 miljoen euro. ‘Je moet het zien als één ontwikkeling. De werkzaamheden aan het hotel en aan Hoog aan de Maas zullen gelijktijdig plaatsvinden’, aldus Philip van der Ent, adjunct-directeur kantoren van Multi Vastgoed bv, die het complex samen bouwt met Johan Matser Projectontwikkeling en SNS Property Finance.

Reageer op dit artikel