nieuws

EHM lijft Thermae 2000 volledig in

Hotel

Het snelgroeiende European Hotel Management (EHM) heeft het bekende Zuid-Limburgse wellnessbedrijf Thermae 2000 volledig overgenomen. Met de overname is een bedrag van 15 tot twintig miljoen euro gemoeid.

EHM lijft Thermae 2000 volledig in

EHM was sinds vorig jaar na een managementovereenkomst al actief in Themae 2000. Nu heeft EHM de exploitatie en het vastgoed overgenomen van Industriebank LIOF. Het overnamebedrag ligt tussen de 15 en twintig miljoen euro.

Afgelopen jaar investeerde EHM al twee miljoen euro in Thermae 2000. Zo werden de behandelruimten vernieuwd, nieuwe rustruimten gecreëerd en werd een relaxbioscoop ingericht. Gasten kunnen hierbij zittend in een comfortabele fauteuil genieten van een film.

Over enkele dagen opent Thermae 2000 een geheel nieuwe juicebar met terras en uitzicht over groene Limburgse valleien. Direct na de zomer zal het huidige buffetrestaurant sluiten en worden herbouwd als trendy grand café. In het najaar volgens nog enkele nieuwe sauna’s en baden. Het hotel wordt in 2009 uitgebreid met zestig exclusieve kamers.

Mede-eigenaar Francesco Monaco van EHM erkent dat Thermae 2000 de laatste jaren minder presteerde, maar ziet goede mogelijkheden voor de toekomst. ‘We realiseren ons dat de vaste gasten van weleer zich niet altijd meer herkende in het product.’

Monaco vervolgt: ‘Gebrek aan innovatie, klachten over de kwaliteit en het prijsbeleid en teveel van hetzelfde waren redenen dat men de weg naar de Cauberg niet meer wist te vinden. De afgelopen periode hebben we daarom keihard gewerkt aan de structurele verbetering van deze punten’.

EHM is in 2005 opgericht en gespecialiseerd in het exploiteren van hotels. De groep telt momenteel tien horecabedrijven, waaronder het bekende Golden Tulip Amsterdam Apollo en het in juni overgenomen Scandic Hotel Brugge. EHM wordt geleid door Bas Tolmeijer en Francesco Monaco. EHM kondigt meerdere overnames op korte termijn aan.

Reageer op dit artikel