nieuws

Eigen hotels GT vallen buiten deal met Starwood

Hotel

De eigen hotels van Golden Tulip vallen buiten de deal met Starwood Capital. ‘De curator is ver met de verkoop van vier van de veertien eigen hotels. Over de rest wordt nog onderhandeld.’ Dit zegt Haike Blaauw. Blaauw is Senior Vice President van Golden Tulip Hospitality Group.

Eigen hotels GT vallen buiten deal met Starwood

Dit betekent dat de achthonderd medewerkers van de veertien failliete leased hotels van Golden Tulip nog even in onzekerheid moeten verblijven.

Blaauw kan nog niet exact zeggen wanneer er duidelijkheid komt over de toekomst van de managementhotels. Hij verwacht echter eind deze week concreter bericht. ‘De curatoren hebben de biedingen op de hotels voorgelegd aan de rechter-commissaris. Deze moet er nu over beslissen.’

Onzeker

Het is voor de eigen hotels en de medewerkers een onzekere periode waar zo snel mogelijk een eind aan moet komen. Dit zegt ook Hans Bout van de ondernemingsraad van de eigen Golden Tulip hotels. Hij wil verder niets zeggen over de deal die Starwood heeft gesloten. ‘Daar vallen wij gewoon buiten.’

De veertien leased hotels van GT zitten in:

Paterswolde, Epe, Beekbergen (2x), Hoenderloo, Doorwerth, Wageningen, Ellecom, Winterswijk, Amersfoort, Loosdrecht, Noordwijk, Alphen aan den Rijn en Delft.

Reageer op dit artikel