Engelse hotels doen het goed

Engelse hotels doen het goed

Ondanks de zwakker wordende economie, groeit de hotelmarkt in het Verenigd Koninkrijk. Uit onderzoek van Deloitte bleek dat de revPAR tussen september 2006 en september 2007 met 6,8 procent steeg.

Van de drie landen in het koninkrijk presteerde Schotland het beste, met een groei van 8,3 procent, en Aberdeen deed het als Schotse stad dan weer het best van alle steden op de Britse eilanden: een revPAR-toename van 18,6 procent, meldt Ehotelier.com.

Londen heeft met een bezettingsgraad van 82,7 procent niet alleen de hoogste van de UK, maar van heel Europa. Ook de kamerprijzen in Londen doen het goed, vanuit hoteliers oogpunt. De gemiddelde prijs per nacht ligt nu op 126 pond (179 euro), waar deze vorig jaar nog 114 pond (162 euro) was.

Amerika

Deloittes onderzoeker Marvin Rust geeft als verklaring dat de gevreesde economische stagnatie na onrusten deze zomer in Amerika nog niet is doorgedrongen tot de Britse markt.

Wel verwacht hij dat tegen het tweede kwartaal van 2008 die terugval doorsijpelt richting de economie in de UK. Voorlopig maken de licht gestegen aantallen bezoekers uit de Euraziatische zone de terugloop in bezoekers uit Amerika goed, dit is vooral te danken aan een lichte daling van de koers van de Pond, meent Rust.