nieuws

Enige vijfsterrenhotel Rotterdam krijgt Green Key gold

Hotel

The Manhattan Hotel in Rotterdam, het enige vijfsterrenhotel in de stad, heeft de gouden Green Key ontvangen. De Green Key is een internationaal keurmerk voor hoteliers en recreatieondernemers die serieus werk maken van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor milieu en natuur.

Enige vijfsterrenhotel Rotterdam krijgt Green Key gold

De certificering van The Manhattan Hotel Rotterdam volgt op een convenant dat de gezamenlijke Rotterdamse hotels en congresaccommodaties vorig jaar hebben gesloten met Green Key.

MVO

‘Voor ons past de Green Key in onze strategie als leading luxury hotel in Rotterdam,’ zegt General Manager Erik de Wit van The Manhattan Hotel. ‘Wij willen vooroplopen op het gebied van gastvrijheidsbeleving en daar hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen óók bij.’

Om voor een Green Key in aanmerking te komen besparen hoteliers en andere ondernemers van toeristische bedrijven en congresaccommodaties op energie, kijken zij kritisch naar hun afvalstromen, informeren hun gasten hierover en in hun personeelsbeleid is duurzaamheid een gemeen goed. Dit beleid vertaalt zich in een mindere belasting van het milieu en een reductie van de CO2-uitstoot.

Reageer op dit artikel