nieuws

Enorme hotelcrisis in Israël

Hotel

De toeristenindustrie in Israël lijdt dit jaar een verlies van ruim 1 miljard dollar. Door de recente oorlog tussen het land en de Hezbollah-beweging in Libanon is het aantal hotelboekingen en groepsreizen in Israël dramatisch gedaald. Voor een groot deel van het hotelpersoneel dreigt ontslag.

Enorme hotelcrisis in Israël

De president van de Israel Hotel Association, Eli Gonen, spreekt van een catastrofe nu bijna 90 procent van de groepsreizen zijn geannuleerd. Hoteleigenaren in de grote steden meldden dat in de tweede helft van dit jaar de bezettingsgraad daalt met ruim 40 procent. Hierdoor dreigt voor een kwart van de werknemers in deze branche ontslag.

En daarom moet er volgens Gonen direct iets gebeuren. ‘De schatkist had direct na ingaan van het staakt-het-vuren een noodbudget ter beschikking moeten stellen. Elke dag die voorbijgaat zonder intensieve marketingcampagnes voor het toerisme naar Israël, levert meer verlies op’, aldus Gonen, zo meldt Joods.nl, de website van de Stichting Digitale Joodse Stad in Amsterdam.

Reageer op dit artikel