nieuws

Enschede komt in trek bij hotelketens door WK

Hotel

Als Enschede wordt aangewezen als speelstad van het WK Voetbal in 2018, heeft dit een positief effect op investeringen in Enschede, zegt burgemeester Peter den Oudsten. Hij noemt het ‘dramatisch’ dat de stad nog geen hotels heeft.

Enschede komt in trek bij hotelketens door WK

De burgemeester is ervan overtuigd dat hotelketens naar Enschede trekken als de stad in 2018 speelstad van het WK wordt. ‘Zulke grote evenementen creëren hun eigen dynamiek’, zei hij tijdens het stadsdebat van de Twentsche courant Tubantia bij Mac Berlijn.

‘Niet alleen Enschede, maar heel Twente wordt daardoor aantrekkelijk’, zei de burgervader. Hij gelooft niet dat de populariteit van korte duur zal zijn.

‘Hotelbedrijven weten dat de stad niet veertien dagen aantrekkelijk is, maar dat het WK een blijvend effect op de aantrekkelijkheid van Enschede heeft. Dan wordt het opeens economisch verantwoord om hotels op dure locaties te bouwen. Dat gebeurt nu niet als gevolg van de crisis.’

In Enschede zijn overigens wel hotels. Wellicht bedoelt de burgemeester dat er geen grote hotelketens zijn.

Reageer op dit artikel