nieuws

Eretitels voor Merlet en De Burgemeester in Grootspraak 2012

Hotel

Restaurant Merlet in Schoorl is op zondag 27 november uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2012’ door Grootspraak. De Burgemeester in Linschoten draagt de titel ‘Wijnrestaurant van het Jaar’.

Eretitels voor Merlet en De Burgemeester in Grootspraak 2012

Tijdens een informele perslunch in restaurant Merlet in Schoorl, is zondag de nieuwe Grootspraak 2012 gelanceerd. De restaurantgids voor wijnliefhebbers bekroonde Merlet van Martin en Carla van Bourgonje als beste restaurant.

“Fantastische kok’

Merlet steeg twee punten in de gids naar een 8,5 voor de keuken. ‘Ik ben trots op ons team’, zo liet Martin van Bourgonje weten die tevens als gastheer mocht optreden bij de lunch. Chef Timo Munts en zijn team kookten een zesgangenlunch.

‘Een waardige drager van onze titel’, schrijft de gidsmaker in het persbericht. De eigenaren worden geroemd om hun uitstekende personeelsbeleid en kwaliteit. Chef Timo Munts wordt betiteld als ‘fantastische kok die nog niet aan zijn top is.’

Aandacht voor wijn

De Burgemeester in Linschoten van Bernard Tesink is volgens Grootspraak ‘Een restaurant waar de wijn al jarenlang goed is.’ Daarom krijgen ze de titel ‘Wijnrestaurant van het Jaar.’ Tesink liet weten eveneens trots te zijn. ‘Wijn is onze passie en hobby en we combineren dat graag met ons restaurant.’ Samen met maître Ivan Sappa en chef-kok Marcel Hayes was hij naar Schoorl gekomen om de lunch bij te wonen. De restaurateur roemde de aandacht die Grootspraak voor de ‘voorkant’ ‘heeft. ‘Wijn maakt een groot deel van onze business uit.’

Geen wijnbar

In de categorie ‘Wijnbar van het Jaar’ is er dit jaar geen titeldrager omdat geen van de bars het niveau haalde van voorgaande winnaars.

Top onveranderd

Aan de top is de waardering in punten grotendeels gelijk gebleven. Oud Sluis staat met een waardering van 9,9 eenzaam en alleen bovenaan. De Librije, Beluga Maastricht en Interscaldes, De Leest en De Zwethheul volgen met 9,5 punten. Onder de stijgers in de gids zijn: Apicius in Bakkum, ‘t Schulten Hues in Zutphen, Le Marron in Malden. In totaal 35 nieuwe restaurants komen in de gids voor.

Grootspraak 2012 wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen. De wijnrestaurants in Grootspraak krijgen een beoordeling in trosjes en de wijnbars in glaasjes.

Reageer op dit artikel