nieuws

Eugène de la Croix wil doorstart De Uithof

Hotel

Eugène de la Croix, voormalig general manager van het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, is een van de kandidaten om een doorstart te bewerkstelligen van het failliete sport- en evenementencentrum De Uithof in Den Haag.

Eugène de la Croix wil doorstart De Uithof

De la Croix laat weten het eerder dit jaar failliet verklaarde De Uithof graag weer op poten te zetten. Dat zou moeten gebeuren met de Haagse vastgoedondernemer Wout van Reenen, die al betrokken is bij De Uithof. De la Croix spreekt van een oriënterende fase waarin hij zich nu bevindt.

De Uithof is volgens De la Croix een moeilijk complex om te exploiteren. ‘Het is een 24/7 bedrijf waar een ruim netwerk voor nodig is om het exploitabel te krijgen. Sales en marketing zijn hierbij heel belangrijk.’

Financiering

Curator Jurjen Lemstra laat in De Telegraaf weten dat er momenteel drie kandidaten zijn. Namen geeft hij niet prijs. De la Croix bevestigt tegenover MissetHoreca.nl dat hij er één van is.

Vandaag is volgens De la Croix een belangrijke dag vanwege diverse gesprekken met betrokken partijen. Zo zijn er de verhuurder, brouwer Heineken en de curator waarmee afstemming moet plaatsvinden over een eventuele doorstart.

De financiering is voor De la Croix geen probleem. De ondernemer beschikt volgens eigen zeggen over een groot netwerk van private investeerders. Veelal vermogende zakenmensen die ‘niet meer vol in het zakenleven zitten maar wel willen meedraaien vanaf de zijlijn’. Financiering los krijgen bij banken is volgens De la Croix een onmogelijke zaak.

Kookerij

Voor De la Croix is De Uithof een belangrijke schakel in een serie van bedrijven. Zo is hij sinds maart eigenaar van de kookstudio Kookerij in Noordwijk. De ondernemer denkt synergetische voordelen te kunnen behalen door nauw samen te werken tussen de bedrijven. Daarnaast heeft nog veel contact met het Palace Hotel waar hij enkele jaren de scepter zwaaide.

Eugène de la Croix werkte eerder voor De Uithof. Daarnaast is hij een bekend gezicht in de event- en cateringbranche in Den Haag en omgeving.

Reageer op dit artikel