nieuws

Expedia in verweer tegen Google

Hotel

Expedia heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen Google. Met name Google Flight Search en Google Hotel Finder zijn een doorn in het oog van reissite Expedia.

Expedia in verweer tegen Google

Expedia beweert dat de zoekgigant Google de Europese regels voor concurrentie en consumentenbescherming overtreedt. Antoine Colombani woordvoerder van de EC, heeft tegenover een persbureau bevestigd dat er vrijdag een klacht is ontvangen in deze zaak.

Expedia zegt te beschikken over bewijzen dat Google de zoekresultaten van consumenten manipuleert in haar voordeel. Volgens de reissite worden hier zowel consument als concurrenten van Google benadeelt.

Google heeft in Europa een marktaandeel van ongeveer 95 procent. Het bedrijf heeft tegenover het persbureau verklaart nog niet officieel op de hoogte te zijn van de klacht bij de EC. Desgevraagd wil Google haar werkwijze wel komen uitleggen aan de Europese Commissie.

Reageer op dit artikel