nieuws

Figi’s plan voor luxe hotel Zeist gaat door

Hotel

Hotel Figi zet de plannen voor een 5-sterrenhotel in Zeist door. Het luxe hotel moet komen in het monumentale Broederhuis bij Slot Zeist. Het wordt het tweede vijfsterrenhotel in de provincie Utrecht, naast Karel V in Utrecht.

Figi’s plan voor luxe hotel Zeist gaat door

De plannen werden al eerder gemeld, maar toen werd in afwachting van een haalbaarheidsonderzoek nog een slag om de arm gehouden. Dat onderzoek is nu postief uitgevallen, dus nu restten Figi-directeur Theo Ruijs slechts nog de fiscale en bestemmingplantechnische rapporten.

Het hotel moet zestig kamers krijgen, meldt het Algemeen Dagblad. Voor congressen en grotere ontvangsten zullen klanten moeten uitwijken naar het bestaande viersterrenhotel van Figi (97 kamers).

Nu zit de Rijksdienst voor de Monumentenzorg in het bewuste gebouw. Die dienst verhuist in 2009 naar nieuwbouw in Amersfoort. Eigenaar de Broedergemeente wil het weer verhuren.

Haalbaar

Ruijs werkt met de Broedergemeente hard aan de uitwerking van het plan. Commercieel gezien is het project haalbaar, wijst het onderzoek uit. Aan 4-sterrenhotels is in de regio al ruim voldoende aanbod. Ook bouwtechnisch is het plan uitvoerbaar, aldus Ruijs. Nu wordt nog onderzocht of het plan kan bijvoorbeeld qua bestemmingsplan, fiscaal en met het oog op de omwonenden.

Hotel Figi en de Broedergemeente willen met hun plan voor een 5-sterrenhotel aan het Broederplein in Zeist inspelen op de traditie van de internationale gedachte en de gastvrijheid die dat kerkgenootschap altijd gekenmerkt heeft.

Uitstraling en traditie

De Broedergemeente heeft een huurder gezocht die vanuit de traditie wil werken en samenwerken, zegt Ruijs. Zelf heeft de Broedergemeente plannen in gebouwen naast het toekomstige hotel een eigen historisch museum in te richten.

De monumentale uitstraling is belangrijk voor de toekomstige klanten, weet Ruijs. Dat zijn mensen die vooral kwaliteit zoeken in een sfeervolle omgeving, particulieren en zakenmensen.

Reageer op dit artikel