nieuws

Fletcher: ‘Alle Kruidvatvouchers verkocht

Hotel

In nog geen 24 uur heeft drogisterijketen Kruidvat 250.000 hotelvouchers van Fletcher verkocht. ‘Alle bonnen zijn op, de actie is net als vorig jaar een daverend succes’, zegt directeur Rob Hermans van Fletcher Hotels tegenover Misset Horeca. De reserveringen bij Fletcher stromen inmiddels binnen.

Fletcher: ‘Alle Kruidvatvouchers verkocht

Dinsdagochtend startte de verkoop van de vouchers en direct al was er enorme toeloop. Met de bon kunnen mensen een overnachting boeken in een van de Fletcher hotels. Een voucher kost 9,95 per persoon en de kamers moeten met twee personen worden geboekt.

Fors meer

In totaal gaat het om 125.000 overnachtingen, samen goed voor een omzet van 2,5 miljoen euro. Dat is fors meer dan vorig jaar. Toen werden 100.000 overnachtingen geboekt.

‘Lariekoek’

De Fletcher-directie weerlegt de kritiek, deze week in De Telegraaf, als zouden mensen vorig jaar hun bonnen niet hebben kunnen verzilveren. ‘Klopt helemaal niets van. Natuurlijk is het zo dat favoriete dagen als de vrijdag en zaterdag het eerst weg zijn, en dan zijn mensen wellicht teleurgesteld. Maar de week heeft meer dagen’.

Extra kamers

Fletcher heeft meer kamers dan vorig jaar. In 2008 telde de keten 28 hotels, inmiddels zijn het er 36.

‘We verdienen er nauwelijks op’

Volgens Hermans is de actie vooral een marketingactie, bedoeld om traffic te genereren. ,,Dat geldt voor Kruitvat maar ook voor ons.’’ Kruidvat krijgt van Fletcher een ‘bescheiden’handling fee per verkochte voucher. ,,Wij zelf verdienen er evenmin direct aan. Met €9,95 dek je hooguit de vaste kosten van schoonmaak en onderhoud af.’’ Wel pakt Fletcher extra omzet aan f&b bestedingen.

Reageer op dit artikel