nieuws

Fletcher en Van der Valk sluiten deal voor fietshuur

Hotel

De Fletcher Hotel Groep van Chris Luken en Van der Valk Hotels gaan in zee met de Dutch Bicycle Group (DBG). Via deze fietsproducent van de merken Union en Rivel kunnen de aangesloten hotels fietsen verhuren. De hotels betalen alleen als de fietsen daadwerkelijk worden verhuurd.

Fletcher en Van der Valk sluiten deal voor fietshuur

De samenwerking is gebaseerd op het principe: geen verhuur dan geen factuur. De hotels krijgen dus alleen een rekening wanneer de fietsen ook daadwerkelijk worden verhuurd.

Door de samenwerking met de hotels en met Recron hoopt de fietsfabrikant op een landelijk netwerk van fietsverhuur.

Gasten kunnen zo van hotel naar hotel fietsen. Sommige fietsen worden uitgerust met een GPS-systeem. Hierdoor kan de consument niet alleen makkelijk zijn weg vinden, maar is de fiets ook op afstand te volgen.

Moeilijke tijden hotels

Volgens de commercieel directeur van DBG speelt zijn bedrijf in op vragen uit de recreatiemarkt. ‘Veel recreatiebedrijven maken door de crisis moeilijke tijden door. Ook de service en het onderhoud van de fietsen zijn voor hen lastig te organiseren. Door ons systeem maken wij fietsverhuur een stuk eenvoudiger.’

Bij de Fletcher hotel groep zijn de fietsen vanaf 1 april beschikbaar. De hotelketen heeft hiervoor ook speciale arrangementen samengesteld.

Reageer op dit artikel