nieuws

Fletcher koopt failliet GT Paterswolde

Hotel

Het failliete hotel van Golden Tulip waar nog geen koper voor was, Golden Tulip Paterswolde, heeft een nieuwe eigenaar. De Fletcher Hotel Group van Chris Luken heeft het hotel overgenomen en direct de naam gewijzigd.

Fletcher koopt failliet GT Paterswolde

Flechter Familiehotel Paterswolde heet het hotel sinds zondag 12 juli, de dag waarop Fletcher het failliete hotel overnam. Fletcher nam eerder een ander failliet Golden Tulip-hotel over; Hotel de Duinen in Noordwijk.

‘Iets wat zo oud is en een goede bekendheid geniet, moet je nooit zomaar in de prullenbak gooien. Dat accepteren je gasten niet’, aldus Chris Luken, chief executive officer van HMG, het moederbedrijf van Fletcher Hotel Group.

Flechter Familiehotel Paterswolde

Over het overnamebedrag wordt geen melding gedaan. Wel stelt Luken dat het hotel te maken had met teruglopende omzet en veel te hoge kosten. Het merendeel van het personeel heeft een nieuwe arbeidsovereenkomst gekregen. Ook manager Dick Postma blijft, meldt Fletcher.

Fletcher Familiehotel Paterswolde telt 65 kamers, vijftien zalen voor vergaderingen, een healthclub, bar, twee restaurants en een businesscorner. Het hotel werd in 1888 opgericht en ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan kreeg het hotel het predicaat Hofleverancier. Eigenaar van het pand is vastgoedbelegger Aefides in Groningen.

Reageer op dit artikel