nieuws

Fletcher koopt twee hotels van Sandton

Hotel

Sandton De Cooghen op Texel en het Gilde Hotel in Deventer komen in handen van Fletcher Hotels. Per 1 januari gaan de hotels over naar de keten van Rob Hermans en Chris Luken. De verkoop is volgens Sandton onderdeel van de strategische herpositionering van Sandton Hotels, die zich op termijn volledig wil richten op viersterrenplus hotelaccommodaties.

Fletcher koopt twee hotels van Sandton

Volgens Rogier Braakman van Sandton Hotels heeft zijn bedrijf in Fletcher Hotels de gewenste overnamepartner gevonden met dezelfde bedrijfsfilosofie. Braakman: ‘Wij nemen met spijt afscheid van deze hotels, die ons na aan het hart liggen, maar niet meer optimaal in onze portfolio passen’.

Rob Hermans, chief executive officer van Fletcher Hotels zegt blij te zijn met de aanwinsten. ‘Het zijn mooie, karakteristieke bedrijven op uitstekende locaties die voor Fletcher Hotels een prima aanvulling betekenen’, aldus Hermans.

Fletcher Hotels heeft met deze twee nieuw verworven hotels nu 51 drie- en viersterren hotels in Nederland. Daarnaast lopen er drie nieuwbouwprojecten. Hermans: ‘Wij voorzien nog verdere groei in Nederland tot zo’n 75 hotels en blijven actief op de kopersmarkt’.

Naast 18 vier- en vijfsterrenhotels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Curaçao heeft Sandton Hotels nog twee driesterrenplus hotels in Eindhoven en Amsterdam. ‘Deze locaties blijven van belang om onze positie in beide belangrijke steden te waarborgen. Op korte termijn zijn daar geen overnames voorzien’, aldus Braakman, die verder meldt dat per 1 maart het tweede urban boutique hotel, Sandton Hotels Pillows in Brussel, open gaat.

Reageer op dit artikel