nieuws

FNV: Meld borstkanker na nachtdiensten

Hotel

Vrouwen die jarenlang nachtdiensten hebben gedraaid in onder meer de horeca en borstkanker hebben of hebben gehad, worden door de FNV opgeroepen zicht te melden. Volgens de vakbond hebben ze mogelijk recht op schadevergoeding.

FNV: Meld borstkanker na nachtdiensten

De afdeling Bureau Beroepsziekten (BBZ) van de FNV zegt dat op basis van ervaringen in Denemarken waar tien verpleegkundigen met borstkanker een schadevergoeding hebben gekregen, zo meldt Medicalfacts.

Uit onderzoek zou blijken dat het hormoon melatonine de groei van tumoren vertraagt. Melatonine wordt in het donker sneller aangemaakt dan in het licht. Medicalfacts schrijft dat wie ’s nachts moet werken met het licht aan, een verhoogd risico op borstkanker loopt.

Naast de horeca vindt er veel nachtarbeid plaats in de gezondheidszorg en de vervoerssector.

Reageer op dit artikel