nieuws

Formule 1 hotel ontruimd vanwege brand

Hotel

Hotel Formule 1 in Zaandam is maandagavond vanwege brand ontruimd. De gasten van het hotel konden niet naar hun kamers terugkeren en zijn naar het Ibis Hotel Schiphol gebracht.

Formule 1 hotel ontruimd vanwege brand

De brand ontstond in de wc op de bovenste verdieping toen een defecte elektrische handendroger in de fik vloog, meldt een lokale website.

De brandweer had de brand snel onder controle. Enkele ramen zijn ingeslagen om het doorluchten te bevorderen. Reden tot evacuatie was de enorme stank in het hotel, die was te wijten aan de rookontwikkeling.

Gasten mochten per kamer met de politie mee hun spullen ophalen, dit om diefstal uit andere openstaande kamers te voorkomen. Voor de geëvacueerden werd vervoer naar hun vervangende kamer in het Ibis Hotel Schiphol geregeld. Er was geen paniek en er is niemand gewond geraakt.

Reageer op dit artikel