nieuws

Fraaie halfjaarcijfers voor Sligro

Hotel

Groothandel en supermarktbedrijf Sligro heeft over de eerste zes maanden van 2007 een nettowinst geboekt van 25,6 miljoen euro. De omzet van de groothandels steeg met 17,5 procent.

Fraaie halfjaarcijfers voor Sligro

De winst viel hoger uit dan de verwachting van analisten, die uitgingen van een nettowinst van 24,4 miljoen euro.

De groothandels van Sligro deden het in de eerste maanden van 2007 goed. De omzet steeg met 17,5 procent naar 641,1 miljoen euro, vooral dankzij de overname van de Britse groothandel Inversco vorig jaar.

De totale omzet van Sligro kwam uit op 960 miljoen euro, een stijging van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen kwam de totale omzet uit op 757 miljoen euro. De winst voor rente en belastingen is met 21,5 procent toegenomen tot 39,6 miljoen. Dat is hoger dan de 37,2 miljoen die analisten verwachtten.

Sligro maakte donderdag voorbeurs de halfjaarcijfers bekend. Het bedrijf verwacht dat de omzet dit jaar boven de 2 miljard euro zal uitkomen.

De ombouw van voormalige Edah-winkels heeft ervoor gezorgd dat de omzet van de retaildivisie met 50,5 procent is gestegen tot 318,9 miljoen. Sligro breidde het aantal Em-Tévestigingen uit van 25 tot 55. Elf hiervan werden in het tweede kwartaal geopend.

Ook opende Sligro zestien Golf- en MeerMarktwinkels in de eerste zes maanden van dit jaar. Het concern wil voor de tweede helft van 2007 nog dertig winkels openen, waarmee de ombouw van de Edahwinkels ten einde komt.

Hoewel Sligro tevreden is over de voormalige Edah-winkels, drukten de eenmalige opstartkosten en margedruk de resultaten. Het gevolg hiervan was dat het bedrijfsresultaat voor afschrijving en amortisatie afnam met 14,3 procent tot 11,4 miljoen euro. Het concern verwacht ook dat in de tweede helft van 2007 de resultaten van de supermarktdivisie achterblijven.

Reageer op dit artikel