nieuws

Frans Halshotel bij opening nog niet klaar

Hotel

Het nieuwe Frans Halshotel in Haarlem is bij de opening op 1 oktober nog niet klaar. Zeer waarschijnlijk zijn de bovenste twee etages nog niet af, net als het restaurant. Toch gaat het hotel open, omdat er al de nodige reserveringen binnen zijn.

Frans Halshotel bij opening nog niet klaar

Dat meldt de IJmuider Courant. ‘We zullen wel moeten. Dertig kamers zijn verhuurd in het eerste weekeinde van oktober’, aldus general manager David Dreese van het Frans Halshotel in de regionale krant.

Eigenaar van het nieuwe hotel is Amrâth Hôtels & Restaurants. Het viersterrenhotel in het hart van Haarlem moet volgens eerdere berichten negentig kamers krijgen. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van de architect Neuhof in Haarlem.

Enkele cijfers over het nieuwe hotel
Aantal kamers 83
Medewerkers (vast en freelance) 12
Traptreden 377
Liften 2
Bakstenen 74.000
Ontbijtborden 270
Vloeroppervlakte in m2 3.188
Minibars 83
Vorken en messen 720
Fauteuils 125
Wijnglazen 760
Badhanddoeken 900

Reageer op dit artikel