nieuws

Gasten pech-cruise krijgen compensatie

Hotel

De passagiers van het cruiseschip De Opera dat vorige week de reis moest staken vanwege motorproblemen worden allemaal gecompenseerd. ‘Iedereen krijgt een cheque ter waarde van de gemiste cruise.’ Er zaten 471 Nederlanders aan boord van het cruiseschip.

Gasten pech-cruise krijgen compensatie

Dit zegt Erik Schuffels, de Nederlandse directeur van de Italiaanse rederij MSC Cruises in de reisbijlage van De Telegraaf. De Opera behoort tot de vloot van MSC.

Om alle passagiers, waaronder ruim 450 Nederlanders van boord te krijgen en naar huis te vervoeren, moesten inderhaast sloepen worden geregeld, maar ook vluchten en bussen.

Schuffels noemt het ontzettend vervelend dat de droomcruise van de gasten in duigen is gevallen. Toch zegt hij dat opvarende vooral begripvol waren. ‘Natuurlijk was een aantal mensen not amused. Maar geef ze eens ongelijk. Je verheugt je op zo’n reis!’

Rioleringsproblemen

De directeur noemt de berichtgeving in de media over de rioleringsproblemen overdreven. ‘Het schip zou een groot open riool zijn geweest. Ach, sommige mensen zijn gewoon gek op overdrijven. Wij én het overgrote deel van de passagiers weten wel beter.’

(Het schip op de foto is niet de Opera)

Reageer op dit artikel