nieuws

Gasten veroorzaken brand Eden City Hotel

Hotel

Gasten die wat meer sfeer in de verlichting van hun hotelkamer wensten, hebben zondagnacht brand veroorzaakt in het Groningse Eden City Hotel. Door snel optreden van personeel en brandweer bleef de schade beperkt.

Gasten veroorzaken brand Eden City Hotel

De brand op de tweede etage van het hotel ontstond toen gasten een handdoek over de halogeenverlichting hadden gelegd. Het brandmeldsysteem sloeg bij de ontstane rookontwikkeling alarm.

Hotelmanager Sjoukje Witkop prijst het snelle optreden van de hulpdiensten en haar personeel. ‘Ze hebben adequaat gehandeld. Gealarmeerde gasten zijn opgevangen met een kop koffie, konden in de loop van de nacht terug naar hun kamer en hebben vanmorgen een brief met uitleg gekregen.’ Alleen de gasten in wiens kamer de brand ontstond, moesten naar een andere kamer verhuizen.

Reageer op dit artikel