nieuws

Gebruikers wifi-hotspots prooi voor hackers

Hotel

Hotels en andere horecabedrijven met wifi-hotspots kunnen het slachtoffer worden van kwaadwillende hackers. Argeloze internetters die gebruikmaken van een wifi-hotspot in of om een horecabedrijf worden met een schofterige truc door de hackers opgelicht.

Gebruikers wifi-hotspots prooi voor hackers

Het gaat om een zogeheten evil twin attack of man in the middle attack, zo meldt de meldt de Britse krant The Times.

Wat er precies gebeurt is dat hackers in de buurt van een wifi-hotspot een tweede wifi-hotspot, die veel op de originele lijkt, opzetten. Slordige internetters die inloggen komen snel op ‘de verkeerde wifi-hotspot’. Hackers kunnen de toetsaanslagen van de internetters achterhalen, waardoor ze met de verkregen informatie fraude kunnen plegen.

Een woordvoerder van T-Mobile in Engeland, dat onder andere wifi-hotspots beheert in tweeduizend vestigingen van Starbucks, zegt bekend te zijn met de hackerstruc. T-Mobile adviseert een goed antivirusprogramma te gebruiken die waarschuwt wanneer een ‘imitatie-wifi-hotspot’ wordt betreden.

Reageer op dit artikel