nieuws

Geen hotel in attractiepark Slagharen

Hotel

De komst van een themahotel in attractie- en vakantiepark Slagharen lijkt van de baan. Het was samen met een nieuwe attractie onderdeel van de plannen ter ere van het 50-jarig bestaan in 2013. ‘Een hotel komt er denk ik niet, maar die nieuwe attractie wel.

Geen hotel in attractiepark Slagharen

Dat meldt bedrijfsdirecteur Angelique Klar aan dagblad De Stentor. De directie van het park is al langer bezig met de invulling van (een deel van) het terrein achter het reuzenrad. Daar staan nu vakantiewoningen.

Een van de opties was een themahotel met attracties, dat zou openen in jubileumjaar 2013. ‘Er komt wel een nieuwe attractie, dat is duidelijk. We zijn daarmee bezig, maar de juiste is nog niet gevonden’, aldus Klar in het artikel.

Het verdwijnen van een deel van de vakantiewoningen betekent niet dat Slagharen fors teruggaat in het aantal bedden. Het plan is om in 2013 ook een nieuw terrein met vakantieaccommodaties te openen naast de bestaande camping.

Dit project is jaren geleden al gepresenteerd onder de titel Farms en Barns. De bouwstijl zou het thema ‘Amerika van rond 1850’ dragen. Klar meldt in het artikel dat het gaat om 112 woningen. ‘Zespersoonsaccommodaties die zijn te schakelen tot onderkomens voor twaalf personen.’

Eerder al werd een deel van de bestaande woningen in het park vervangen door grote en luxe ingerichte verblijven. Komende winter worden weer woningen van het type Arizona (de oudste nog bestaande vakantiehuisjes) aangepakt. Volgens planning wordt minimaal de helft van de bestaande Arizona’s, ruim honderd stuks, aangepast.

Reageer op dit artikel