nieuws

Gematigd positieve reacties regelvermindering

Hotel

Van der Valk Hotel in Leiden ziet ‘dat er stappen zijn gezet’ in Leiden om de regeldruk te verminderen. Tegelijkertijd roept het de overheid op om vergunningverlening te vereenvoudigen en regelgeving niet continue te wijzigen.

Gematigd positieve reacties regelvermindering

De uitspraak van Frans Schohaus, General Manager van Van der Valk Hotel Leiden komt als reactie op het rapport ‘Minder en Beter’, waarin staat dat Leiden de horeca-exploitatievergunning en de reclamevergunning afschaft en een terrasvergunning voor onbepaalde tijd heeft.

Schohaus vindt dat er vooral niet continue gewijzigd moet worden in regelgeving: ‘Een herhalingsrecept zou een goed initieatief zijn. En kondig de wijzigingen in wet- en regelgeving op tijd aan.’

De gemeente Leiden heeft 58 producten vereenvoudigd om op die manier de regeldruk te verminderen. Ook hopen ze de dienstverlening voor burgers en bedrijven te verbeteren. Staatssecretaris Heemskerk vindt Leiden ‘een voorbeeldgemeente bij de aanpak van regeldruk en het verbeteren van dienstverlening.’

Sabine van der Klugt is eigenaresse van de Droomfabriek in Leiden en noemt het aanvragen van vergunningen een ‘drama’: ‘Vraag je tijdig een vergunning aan, neemt de gemeente de aanvraag pas 12 weken vóór het evenement in behandeling. Hierdoor hoor je vaak pas een paar weken van tevoren of de vergunning wordt verleend. Dit kan eenvoudiger.’

Reageer op dit artikel