nieuws

Gemeente sluit Hotel Den Helder

Hotel

Na lang soebatten zijn de kamers van Hotel Den Helder door de gemeente gesloten. Al lange tijd is mogelijk sprake van het niet voldoen aan de brandveiligheid door het hotel. De lokale politiek mengt zich inmiddels in het debat rond de hotelsluiting en ook de rechter gaat zich er komende week over buigen.

Gemeente sluit Hotel Den Helder

ChristenUnie heeft bij het college schriftelijk vragen gesteld over de sluiting die dinsdag op last van de gemeente plaatsvond. Maandag 10 januari wordt de sluiting van het hotel besproken in de commissievergadering van Bestuur en Middelen van Den Helder.

Drie dagen later buigt de rechter zich over de zaak. Eigenaar Bos van het hotel heeft een kortgeding aangespannen tegen de gemeente. Dit dient donderdag 13 januari bij de rechtbank Alkmaar.

Al geruime tijd is er onenigheid tussen de hoteleigenaar en de gemeente. Kern van het conflict is de brandveiligheid in het hotel die volgens de gemeente onvoldoende is. Bos bestrijdt dit en wil het hotel zo snel mogelijk weer exploiteren.

Reageer op dit artikel