nieuws

Gerard Ruijs uit directie Figi

Hotel

Gerard Ruijs doet een stapje terug bij Figi Hotel Theater in Zeist. Ruijs is per 1 december uit dienst getreden als mededirecteur van het familiebedrijf. Wel blijft hij op de achtergrond als adviseur van de directie nauw betrokken bij het bekende horecabedrijf.

Gerard Ruijs uit directie Figi

Gerard Ruijs is gestopt vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd. Binnenkort wordt de oudste van de drie broers – Jos, Theo en Gerard – 66 jaar. ‘Formeel is hij per 1 december niet meer in dienst van Figi’, vertelt broer Jos.

De vertrokken directeur was bij Figi verantwoordelijk voor de facilitaire diensten. ‘Gerard blijft als adviseur betrokken bij Figi. Verder is hij actief in allerlei lokale organisaties. Zo gaat hij in januari naar Burundi vanwege een ontwikkelingsproject’, aldus Jos.

De andere broers, Theo en Jos, denken nog niet aan een vertrek bij Figi. Jos Ruijs: ‘Mijn broer Theo gaat nog zeker vier jaar door en zelf word ik aardig gepest door het optrekken van de pensioengerechtigde leeftijd in Nederland. Zonder gekheid, ik vind dit werk veel te leuk om te stoppen. Dus voorlopig speelt dat niet’.

Inmiddels is een nieuwe generatie Ruijs actief bij Figi. Zo zitten vier ‘Ruijsen’ in de Raad van Commissarissen van de Figi Exploitatie Maatschappij.

Reageer op dit artikel