nieuws

Gewelddadige hotelovervallers actief

Hotel

Hotels op de Veluwe vormen het doelwit van een gewelddadige overvalbende. In de vroege ochtend van maandag 24 juli was Conference Resort De Sparrenhorst in Nunspeet het doelwit. Een week eerder werden De Wipselberg in Beekbergen en het Tulip Inn Amersfoort overvallen.

Gewelddadige hotelovervallers actief

Volgens general manager Joost Ligthart van De Sparrenhorst heeft de politie bevestigd dat het zeer waarschijnlijk om een en dezelfde groep overvallers gaat. De groep bestaat uit drie mannen die gemaskerd te werk gaan. Ze spreken gebrekkig Nederlands met een Oost-Europees accent en schuwen niet om geweld te gebruiken.

Bij De Sparrenhorst gingen de overvallers er met een relatief klein geldbedrag vandoor. Maar de schrik zit het personeel nog flink in de benen. ‘Ze kwamen om kwart over twee met grof geweld het hotel binnen door een deur in te slaan. Onze nachtportier drukte direct de overvalknop in. Daarna werd hij overmeesterd en geboeid.’

Joost LigthartLigthart vervolgt: ‘Omdat de meldcentrale was gealarmeerd en ons hotel belde, werden de overvaller gestoord in hun daad. Ze gingen er met een klein bedrag vandoor. De politie heeft vandaag een drie uur durend sporenonderzoek verricht. Ook hebben ze de videobeelden van onze camera’s voor onderzoek meegenomen’, aldus Ligthart.

Voor collega-hoteliers heeft Ligthart de waarschuwing om alert te zijn. ‘Wijs de plaatselijke politie op berichten dat er een bende actief is. Vraag of ze extra aandacht willen besteden door een oogje in het zeil te houden. Wij werden min of meer op onze vingers getikt dat we dit niet hadden gedaan.’

Zelf heeft Ligthart direct extra maatregelen genomen om de kans op herhaling te verkleinen. ‘We rusten onze nachtportier uit met een mobiele overvalknop. Verder gaat het hek standaard op slot en sluiten twee de voor- en achterdeur in plaats van één deur. Ook heb ik een afspraak gemaakt met een expert over stand van onze beveiligingscamera’s’.

Reageer op dit artikel