nieuws

Ghana ontevreden over WK-hotel

Hotel

Er mag dan veel ophef zijn over het veel te luxe en te dure hotel van het Franse voetbalteam, het Ghanese team had het in eerste instantie minder goed getroffen. Al na twee nachten besloot het voetbalteam van Ghana het Pretoria Roode Vallei Hotel te verlaten.

Ghana ontevreden over WK-hotel

De Ghanese ploeg verblijft nu in het Sun City Hotel in Rustenberg, zo’n 120 kilometer van Johannesburg.

De spelers en het begeleidingsteam hielden het maar twee nachten uit in het hotel in Pretoria. Wat er precies mankeerde aan het hotel houdt de voetbalploeg netjes voor zich.

‘Het was echter wel noodzakelijk om te vetrekken’, laat de Ghanese voetbalbond weten. Van te voren bezochten Ghanese delegaties het hotel meerdere malen.

De general manager van het Faircity Roode Vallei Hotel, Gustav Holtzhausen, betreut het vertrek van de voetbalploeg. ‘Maar we accepteren hun redenen. We zijn wel blij dat Ghana betaalt voor het volledige verblijf zoals dat in eerste instantie gepland was. We wensen het team veel succes toe tijdens het WK, besluit de gm.’

Op zondag 13 juni speelt Ghana haar eerste wedstrijd, tegen Servië. De volgende tegenstanders zijn Australië en Duitsland.

Reageer op dit artikel