nieuws

Gilden Academie start 30 september

Hotel

Het nieuwe leerinitiatief in de horeca, de Gilden Academie, wordt op 30 september officieel gepresenteerd. De Gilden Academie is een initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde en heeft als doel om vakmensen, managers en ondernemers in de branche te blijven ontwikkelen.

Gilden Academie start 30 september

De officiële start van de Gilden Academie vindt plaats in Cinemec Conferences & Events in Ede. Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is genodigd voor de officiële opening.

De Gilden Academie biedt leden en niet-leden het hele jaar door korte praktijkgerichte colleges, masterclasses en workshops. De activiteiten zijn laagdrempelig qua prijs en tijd, hebben een hoge inhoud en komen tot stand door samenwerking met andere partijen, zo meldt de Gilden Academie.

Verantwoordelijkheid

Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde nemen met de academie zelf een verantwoordelijkheid voor permanente educatie in de hospitalitysector. Doel is een essentiële bijdrage te leveren aan verhoging van de professionaliteit, zo laten Thérèse Boer (President Gastvrijheidsgilde) en Paul Fagel (President Koksgilde) in een brief weten.

Tijdens de officiële opening op 30 september heten Boer en Fagel de aanwezigen welkom, geven de initiators Jac Wezenbeek en Hans Kerssemakers een presentatie en praat managementadviseur Jaap Bron de middag aan elkaar. Hoogtepunt moet de aanwezigheid van minister Plasterk zijn, die de Gilden Academie officieel zal openen.

Reageer op dit artikel