nieuws

Glamperen: kamperen met luxe van hotel

Hotel

Campings in Nederland worden steeds luxer. Er wordt dan ook gesproken van ‘glamperen’, een woordcombinatie bestaande uit glamour en kamperen. Fervente hotelgasten zouden massaal overstappen naar de ‘blingblingcamping’.

Glamperen: kamperen met luxe van hotel

Dat schrijft De Telegraaf op basis van de Caravana in Leeuwarden, de grootste kampeerbeurs van Nederland.

Om hoeveel overstappers van hotels naar ‘glampings’ het gaat, wordt niet gemeld. Wel blijkt op de Caravana dat de opgewaardeerde camping het goed doet. Zo goed zelfs dat de ANWB er zelfs een gloednieuw blad heeft gepresenteerd; Glamping Magazine.

Volgens Mirel Bosman van WTC Expo, de organisator van de kampeerbeurs, hebben consumenten steeds meer speciale wensen ten aanzien van hun campingvakantie. ‘En daar is veel voor beschikbaar, dat zien we in al deze hallen met noviteiten’.

Reageer op dit artikel