nieuws

Goede cijfers voor bed & breakfasts in Nederland

Hotel

Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. De B&B-eigenaren kregen gemiddeld meer gasten over de vloer dan het jaar ervoor. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen met 19,4 procent toe.

Goede cijfers voor bed & breakfasts in Nederland

Dit zegt de website bedandbreakfast.nl, een promotie-organisatie voor deze bedrijfstak. In 2011 ontvingen de B&B’s die op Bedandbreakfast.nl staan 19,4% procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.

Het aantal bed & breakfast bedrijven op Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar met 7,5 procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.

Al jarenlang neemt de vraag naar B&B’s toe en groeit het aantal accommodaties in Nederland. Bed & Breakfast Nederland (BBN) verwacht dat er ook in 2012 meer B&B’s bij zullen komen.

De grote vraag van toeristen naar B&B-accommodaties geeft aan dat er ruimte is voor nieuwe bed & breakfasts. Ook de economische crisis is een stimulans: een B&B kan een mooie bijverdienste opleveren.

Binnenkort lanceert BBN een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing. Inschrijven voor de gids kan via www.bedandbreakfast.nl/starten.

Reageer op dit artikel