Goede cijfers voor bed & breakfasts in Nederland

Goede cijfers voor bed & breakfasts in Nederland

Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. De B&B-eigenaren kregen gemiddeld meer gasten over de vloer dan het jaar ervoor. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen met 19,4 procent toe.

Dit zegt de website bedandbreakfast.nl, een promotie-organisatie voor deze bedrijfstak. In 2011 ontvingen de B&B’s die op Bedandbreakfast.nl staan 19,4% procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.

Het aantal bed & breakfast bedrijven op Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar met 7,5 procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.

Al jarenlang neemt de vraag naar B&B’s toe en groeit het aantal accommodaties in Nederland. Bed & Breakfast Nederland (BBN) verwacht dat er ook in 2012 meer B&B’s bij zullen komen.

De grote vraag van toeristen naar B&B-accommodaties geeft aan dat er ruimte is voor nieuwe bed & breakfasts. Ook de economische crisis is een stimulans: een B&B kan een mooie bijverdienste opleveren.

Binnenkort lanceert BBN een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing. Inschrijven voor de gids kan via www.bedandbreakfast.nl/starten.