nieuws

Goede zomer voor bungalows en campings

Hotel

De Nederlandse campings en bungalows hebben een redelijk goede zomer achter de rug. Dat stelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zondag op basis van een eerste evaluatie van de vakantiemaanden. De concrete cijfers van de afgelopen zomer volgen pas aan het eind van het jaar.

Goede zomer voor bungalows en campings

‘Bungalows en campings worden veelal bezocht door Nederlanders en toeristen uit omliggende landen’, stelt een zegsvrouw. ‘Die vakanties hebben niet veel last van de crisis ondervonden.’ De hotelbranche daarentegen heeft een slecht jaar achter de rug. ‘Hotels zijn veel meer afhankelijk van de zakelijke markt en de verre reizen, twee zaken waarop in tijden van crisis massaal wordt gekort.’

Eerder stelde de NBTC al dat de economische crisis leidt tot meer bezoek uit buurlanden als België en vooral Duitsland. In de eerste maanden van het jaar nam het aantal toeristen uit Duitsland dat Nederland bezocht toe met 4 procent. Vooral de kust- en watersportgebieden zoals Friesland profiteerden van de extra Duitsers en Belgen te profiteren. Bos- en heidegebieden zijn minder populair bij onze ooster- en zuiderburen.

Het totale aantal toeristen dat Nederland bezocht liep overigens in het eerste halfjaar terug met 6 procent. Om deze trend tegen te gaan, heeft de NBTC onder meer in september in Amerika de campagne ‘Everyone’s gay in Amsterdam’ gelanceerd. Met advertenties en reclamespotjes hoopt de organisatie meer homoseksuelen naar de Nederlandse hoofdstad te lokken. Homo’s zijn één van de weinige groepen die ondanks de economische crisis nog vaak op vakantie gaan.

Reageer op dit artikel