nieuws

Golden Tulip maakt doorstart na faillissement

Hotel

Golden Tulip maakt een doorstart, maar niet voordat er eerst een faillissement is uitgesproken. Daarmee is Golden Tulip gered van de ondergang, zo laten de bewindvoerders van het in surseance verkerende hotelbedrijf weten.

Golden Tulip maakt doorstart na faillissement

‘De hotels zijn gered en worden voortgezet’, laat Rinke Dulack, die samen met meester Cools het bewind voert, weten aan MissetHoreca.nl. ‘Eerst een faillissement om daarna door te starten is noodzakelijk in deze zaak.’

Wanneer er een doorstart komt en wie de nieuwe eigenaar wordt, is nog niet bekend. ‘We zijn afhankelijk van andere partijen. Er ligt nu nog geen deal’. Dulack houdt 1 juni aan als streefdatum om Golden Tulip definitief voort te zetten.

Witte rook

Over de voorspelde witte rook, zoals Apollo-topman en overnamekandidaat Bas Tolmeijer eind vorige week in De Telegraaf meldde, doet Dulack geen uitspraken. ‘Wij geven geen commentaar op uitingen in kranten gedaan door kandidaten’.

De bewindvoerder laat wel weten dat er vooralsnog geen kandidaat kopers zijn afgehaakt. Ook stelt hij dat snelheid van belang is. ‘Maar is allemaal redelijk complex. Er zijn veel partijen en het bedrijf loopt natuurlijk gewoon door. Maar er zijn voldoende partijen om een oplossing te creëren’.

Dulack bevestigt de informatie die vorige week in De Telegraaf verscheen. Dat houdt in dat de totale schuldenlast van het hotelbedrijf inmiddels meer dan 25 miljoen euro bedraagt.

Reageer op dit artikel