nieuws

Golden Tulip: slapen in Zaanse huisjes

Hotel

Inntel Hotels bouwt in Zaandam een nieuw Golden Tulip hotel dat er uitziet als een opeenstapeling van fel gekleurde Zaanse huisjes. De stijl varieert van een woning voor de arbeider tot een traditioneel herenhuis. Achter de gevel liggen de 160 hotelkamers van het nieuwe Golden Tulip Hotel Amsterdam-Zaandam.

Golden Tulip: slapen in Zaanse  huisjes

Het hotel wordt gebouwd tegenover het bestaande Golden Tulip in Zaandam. Dit bestaande hotel sluit har deuren na de opening van het nieuwe hotel op 18 maart 2010. Eigenaar van het hotel is Inntel Hotels van Michel Geurts.

Het hotel krijgt 160 kamers, zwembad, fitness, sauna, vergaderruimten, een brasserie en een bar. Het is niet zo dat achter iedere gevel één kamer schuilgaat. Op de hoeken van het hotel springen de huisjes uit. Achter de gevel van het blauwe huisje op de hoek bevindt zich de bruidssuite. De bouw is vorig jaar gestart, het hotel wordt geopend op 18 maart 2010.

De architect

Het hotel is ontworpen door Wilfried van Winden, momenteel werkzaam bij WAM-architecten uit Delft, als een verzameling Zaanse huisjes die hij stapelde tot één compositie. ‘De huisjes zijn gebaseerd op vijf beeldtypes die je in de Zaanstreek tegenkomt. De types hangen samen met de status van de bewoner: van het eenvoudige huisje van de handarbeider tot de chique van de notaris. De kleur van het hotel is groen in verschillende tinten.’

Zie ook

Reageer op dit artikel