nieuws

Golden Tulip verliest nog een hotel

Hotel

Golden Tulip verliest nog een franchisehotel. Ook Jan van Scorel in Schoorl gaat zelfstandig verder onder de naam Maxima Hotel Jan van Scorel. Daarnaast heeft het hotel een nieuwe general manager in de persoon van Peter-Paul Jonker.

Golden Tulip verliest nog een hotel

Het hotel gaat zelfstandig verder na ‘een kosten-baten analyse,’ zegt Peter-Paul Jonker, zoon van de eigenaren van het hotel. ‘En de overname van Golden Tulip door Starwood heeft er ook aan bijgedragen’, laat de nieuwe general manager weten.

Peter Paul Jonker volgt Pepijn van der Mije op die naar het restaurant van Ben van Beurten, Dok 51, in Den Helder is vertrokken. De reden van het vertrek van Pepijn van der Mije – slechts één jaar general manager van het hotel – blijft onduidelijk. Of dit uit eigen beweging is gebeurd, of gedwongen, wil Jonker niet loslaten.

Jonker werkte voor zijn functie als gm van Hotel Jan van Scorel bij Horwath HTL, een hotel adviesbureau uit Hilversum.

Andere hotels weg bij GT

Naast Jan van Scorel zijn ook de zeven Westcord hotels van Harry Westers weg bij Golden Tulip. Ook het Bel Air Hotel in Den Haag maakte zich los van Golden Tulip en haakte aan bij Worldhotels, net als de vier Inntel hotels van Karin en Michel Geurts die zelfstandig verder zijn gegaan.

Reageer op dit artikel