nieuws

Golden Tulip zoekt naar kapitaalinjectie

Hotel

Golden Tulip is met tenminste twee partijen in gesprek voor een kapitaalinjectie in het hotelbedrijf. Golden Tulip snakt naar geld na zowel in 2008 als in 2007 verlies te hebben geleden.

Golden Tulip zoekt naar kapitaalinjectie

Dat meldt De Telegraaf. ‘We hebben last van de crisis, al is het niet zo erg als onze concurrenten. Van een faillissement, dreigende overname of fusie is geen sprake maar verder kan ik er niets over zeggen’, aldus topman Hans Kennedie van Golden Tulip in De Telegraaf.

Een franchisenemer, die in de ochtendkrant zonder naam wordt genoemd, laat weten dat de bezuinigingsoperatie ‘High Alert’ kwaad bloed zet. ‘Medewerkers op het hoofdkantoor en in de eigen hotels zijn erg ongerust’.

Onvrede

Misset Horeca wist eind november 2008 te melden dat, op basis van op de redactie belandde interne memo’s, High Alert staat voor forse bezuinigingsmaatregelen. Het gaat om onder andere een acute investerings- en vacaturestop. Verder meldde Golden Tulip dat er een verschuiving gaande is van leaseconstructies naar management- en franchise overeenkomsten.

De Telegraaf meldt dat de laatste tijd zes topmanagers zijn opgestapt. Dit naar verluidt uit onvrede over het gevoerde beleid, aldus de ochtendkrant. Bekend is dat recent de financiële topman Alex Kompier het bedrijf heeft verlaten en dat Areadirector Benelux & UK, Angelique Klar, niet meer werkzaam is voor Golden Tulip. De pr-afdeling gan Golden Tulip laat weten dat Hans Kennedie deze week informatie geeft over de opvolgers van Kompier en Klar.

Reageer op dit artikel