nieuws

Gouden maand voor Zeeuwse hotels

Hotel

September 2009 zou wel eens een gouden maand kunnen worden voor logiesverstrekkers in Zeeland. Dan wordt de eerste European Senior Games, een groot prestatief sportevenement voor senioren, gehouden. Zeeland heeft de Europese primeur.

Gouden maand voor Zeeuwse hotels

Het is voor het eerst dat ‘de Olympische Spelen voor ouderen’ naar Europa komt. In de Verenigde Staten is het al geruime tijd een bekend fenomeen, waar al snel tienduizend sporters aan deelnemen.

Zeeland is van 7 tot en met 12 september het toneel van de eerste Europese editie van de spelen. Voorzitter van de organisatie is horecaman Luit Ezinga, bekend van hostellerie De Schuddebeurs en vele bestuurlijke functies. Ezinga is zelf fervent bergbeklimmer en wielrenner (deelnemer Tour Culinair) en volgde een studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen.

‘We schatten zo’n drie- tot vierduizend deelnemers. Momenteel vindt er een inventarisatie van logiesbehoefte plaats. Het gaat al snel om vijf- tot zesduidend bedden was we nodig hebben’, aldus Ezinga namens de Stichting Senior Games 2009.

Voor Zeeland betekent het waarschijnlijk bomvolle logiesbedrijven. Temeer omdat september nog de staart vorm van het zomerseizoen. Een seizoen waarbij Zeeland te maken heeft met veel bezoekers.

De wedstrijden vinden plaats op diverse locaties in Zeeland. Bungalowbedrijf Roompot heeft al toegezegd een rol te willen spelen voor opvang van de atleten. Na de inventarisatie van de logiesbehoefte wordt bepaald welke parken en hotels in aanmerking komen.

Reageer op dit artikel