nieuws

Green Keys voor NH hotels

Hotel

NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven en NH Maastricht zijn bekroond met de gouden Green Key 2009. Het hotel in Veldhoven kreeg het keurmerk voor het eerst, het Maastrichtse hotel al voor het vijfde jaar op rij.

Green Keys voor NH hotels

Green Key is hét internationale duurzaamheidkeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, omdat de onderneming substantieel meer aan milieubeleid doet dan de wet- en regelgeving verlangt. Het Green Key keurmerk wordt voor één jaar toegekend en ieder jaar gecontroleerd.

Koningshof, de enige locatie in de Benelux die de alles-onder-één-dak formule van NH biedt, voldeed in één keer aan de hoogste eisen. Koningshof heeft veel maatregelen getroffen op het gebied van duurzaamheid en is blij met het keurmerk, waarmee het duurzame karakter benadrukt wordt.

Ook Gert Kap, Operations Manager van NH Maastricht, is trots op het certificaat. ‘Het betekent dat we goed bezig zijn met het milieu en met onze omgeving. Ook voor ons bedrijf intern is de Green Key een waardevol instrument. Zo denken we dagelijks na over de effecten van het ondernemen in onze branche en laten we aan onze gasten ook zien dat we duurzaam bezig zijn.’

Wereldwijd zijn er 650 bedrijven die een Green Key mogen voeren. In Nederland zijn er 200 bedrijven met dit keurmerk. Daarmee loopt de toeristische sector in Nederland voorop bij de overige 14 landen die het programma uitvoeren.

Criteria waar bedrijven aan moeten voldoen zijn:

– duurzaam ondernemen

– bewustwording van recreant en toerist

– betrokkenheid van personeel bij het milieumanagement

– duurzame investeringen

– organisatie van natuur en milieu voorlichtingsactiviteiten

Reageer op dit artikel