nieuws

Grevinga heeft drie gekochte bedrijven alweer verkocht

Hotel

De Grevinga Groupe Gastronomique heeft naar nu blijkt de eerder dit jaar aangekochte zaken Cabane Maastricht, Orangerie Nijverdal en Hotel het Raedthuys in Sint Maartensdijk alweer verkocht.

Grevinga heeft drie gekochte bedrijven alweer verkocht

Dat blijkt uit een kort statement van bestuurder Richard Grevinga van de Grevinga Groupe Gastronomique na contact over problemen met het bekende restaurant Linnen in Oisterwijk. Grevinga laat weten dat later een uitgebreid perscommuniqué.

Grevinga stelt dat de genoemde bedrijven zijn verkocht aan een derde horecagroep. Een verkoop van Linnen zou ook passen in de ‘strategische herpositionering’ van Grevinga Groupe Gastronomique.

Vorige week liet chef-kok Casimir Evens van Linnen weten per direct zijn functie neer te leggen. De kok kon niet meer naar behoren functioneren omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan door onder andere betalingsachterstanden bij leveranciers.

Evens meldde dat het restaurant gesloten is en dat het sinds vorige week maandag te koop staat. Eigenaar Richard Grevinga ontkende vorige week de sluiting maar wilde niet ingaan op persvragen. Duidelijk is wel dat de website van Linnen offline is.

Maandagochtend 1 november laat Evens weten toch door te gaan bij Linnen en dat het restaurant woensdag weer open is. Evens spreekt over ‘goede toekomstperspectieven’ zonder er inhoudelijk op in te willen gaan.

Restaurant Linnen werd eerder dit jaar door Ronald Tausch en Alwin Houwing verkocht aan de Grevinga Group Gastronomique. Tausch, tweelingbroer van Thérèse Boer, vertrok kort daarna naar het Librije-concern in Zwolle. Houwing bleef nog even aan, maar is sinds enkele weken niet meer werkzaam in Linnen.

Het nu alweer verkochte Cabane in Maastricht werd in april dit jaar toegevoegd aan de Grevinga Groupe Gastronomique. Bij die aankoop werd ook De Roode Leeuw in Deurne aangekocht. Twee maanden daarvoor meldde Grevinga de aankoop van ’t Readthuys in Sint Maartensdijk op Tholen.

Het is vooralsnog onduidelijk waarom Grevinga de aangekochte bedrijven alweer zo snel heeft verkocht. Ook is onduidelijk of chef-kok Bart van Hest nog werkzaam is voor ’t Raedthuys. Van Hest laat weten er weinig over te kunnen melden en zegt dat het restaurant ‘volgens mij wel open is’.

Richard Grevinga liet maandagochtend weten dat later deze week er een uitgebreider persbericht volgt.

Noot van redactie

De redactie heeft besloten om niet langer reacties toe te staan onder dit bericht. Reden hiervoor is dat er uitsluitend op anonieme basis beledigingen worden geuit zonder concrete onderbouwing van argumenten. Misset Horeca is voorstander van een gezonde discussie op basis van steekhoudende argumenten. Het voeren van een hetze past niet in ons beleid. Vandaar dat we hebben moeten besluiten deze discussie stop te zetten en de reacties te verwijderen.

Reageer op dit artikel