nieuws

Griekse hotels buiten jongeren uit

Hotel

Griekse hotels zijn in opspraak geraakt over het uitbuiten van Nederlandse jongeren. De hotels huren Nederlandse jongeren in voor animatieteams in de logiesbedrijven. Veel hotels maken er een potje van en komen hun fraaie beloftes niet na.

Griekse hotels buiten jongeren uit

Dat meldt De Telegraaf. Nederlandse jongeren die optimistisch en met veel enthousiasme in Griekse hotels aan de slag gaan, komen vaak bedrogen uit. Het gaat hier specifiek om werkopdrachten van organisatie New Time Entertainment.

De jongeren worden gehuisvest in piepkleine, smerige kamers. Ze moeten de kamer veelal delen met ongedierte. Daarnaast moeten ze een verplichte cursus volgen à 150 euro. Verder komt het voor dat lonen niet worden uitbetaald en dat ze maaltijden tegen gemaakte afspraken in zelf moeten betalen.

Niet alleen in ons land regent het klachten over de Griekse organisatie. Ook in Duitsland en Zweden klagen jongeren over slavenwerk in Griekse hotels.

De Griekse organisatie is inmiddels op de zwarte lijst gezet door het wervingsbureau Animatorbanen. Die zegt gesprokken te zijn van de ervaringen en er alles aan te doen om achterstallig loon uitbetaald te krijgen.

Reageer op dit artikel