nieuws

Griepschip nergens welkom

Hotel

Het cruiseschip Ocean Dream, waarop zaterdag bij drie bemanningsleden de Mexicaanse griep is ontdekt, is woensdag bij het Venezolaanse eiland Isla Margarita in quarantaine geplaatst.

Griepschip nergens welkom

Het schip ligt daar voor anker en de 1200 passagiers en bemanningsleden mogen een week niet van boord, aldus Venezolaanse autoriteiten.

Het cruiseschip was de afgelopen dagen nergens op de Caraïben welkom. Onder de passagiers zijn vier Nederlanders. Volgens een woordvoerder van Pullmantur, de Spaanse eigenaar van het schip, maken de passagiers het goed en zijn de besmette bemanningsleden geïsoleerd.

Onder de opvarenden zijn ook vier Arubanen, aldus Trevor van Gellecum, directeur Directie Volksgezondheid op Aruba woensdagmiddag (lokale tijd).

Het schip zou vrijdag op Aruba aanmeren. Volgens Van Gellecum wil de Arubaanse overheid de vier Arubanen graag van boord laten.

‘Maar we willen ook de rest van de bevolking veilig stellen. We zullen een afweging moeten maken’, aldus Van Gellecum. Op dit moment zijn er geen gevallen van Mexicaanse griep op Aruba bekend.

Reageer op dit artikel