nieuws

Groningen krijgt Nuon-hotel voor 1200 gasten

Hotel

In het Groningse Wagenborgen komt een nieuw hotel. Dit hotel krijgt ruimte voor maar liefst 1200 gasten. Echter, de gewone particulier kan er niet terecht. Het hotel wordt speciaal gebouwd voor 1200 werknemers die de nieuwe Nuon-centrale bij de Eemshaven gaan bouwen.

Groningen krijgt Nuon-hotel voor 1200 gasten

De bouw van het hotel start over zes weken. Het hotel komt op het terrein van het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk. Hotelfaciliteiten worden speciaal gebouwd voor de opvang van de buitenlandse bouwvakkers die de nieuwe energiecentrale gaan bouwen. Dit meldt RTV Noord.

Toeristenbelasting

De gemeente Delfzijl heeft alle ingediende bezwaarschriften afgewezen en een bouwvergunning afgegeven. Eén euro van elke overnachting in het hotel, de toeristenbelasting, komt ten goede aan het dorp Wagenborgen.

Reageer op dit artikel