nieuws

Groot onderzoek inkomend toerisme

Hotel

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is in samenwerking met het CBS een groot onderzoek gestart naar het reisgedrag van buitenlandse toeristen. Gedurende een jaar worden 10.000 buitenlandse verblijfsgasten ondervraagd over hun bezoek aan Nederland.

Groot onderzoek inkomend toerisme

Het NBTC wil zo een nog beter inzicht krijgen in het reisgedrag van buitenlandse toeristen in ons land. Het onderzoek ‘Onderzoek Inkomend Toerisme’ loopt door tot en met de zomer van 2009. Het eindresultaat van het onderzoek wordt in het najaar van 2009 verwacht.

De laatste keer dat het Onderzoek Inkomend Toerisme plaatsvond was in 2005/2006. Het onderzoek geeft onder andere antwoord op de vragen ‘met welke reden bezoekt u Nederland’, ‘hoe is het verblijf geregeld’ en ‘hoeveel is besteed in Nederland’.

‘Door om de drie jaar zo’n grootschalig onderzoek te houden, krijgen we een gedetailleerd inzicht in het reisgedrag van de buitenlandse toerist. Deze gegevens zijn waardevol voor de toeristische sector en vormen voor het NBTC de basis voor een nog gerichter Hollandmarketing’, aldus Kees van der Most, Research Manager NBTC.

Reageer op dit artikel